Friday, February 26, 2010

Fiesta la pătrat

Salutare.
Am hotărat sa fac bani pe net pentru ceva anumit, de exemplu pentru o maşină. Ce maşină? Fiesta sau mai concret Ford Fiesta, arata cam aşa

Pe piaţa din R.M. o găseşti la 4-5k Euro. Asta pe cand pe siturile germane e la 2-3k. E şi normal, navaru tre să se simte :). Scopul este pus, acum trebuie de muncit.

Mai departe. A doua fiesta este mp3fiesta.
Un program de afiliere cu care, daca vrei, poti face bani buni. Pe scurt, ei vnad access la baza lor de muzică şi filme. Tu ai 35% din ceea ce cheltuie clientul (abonament pe 1zi, 1an, 1viaţă). Dacă ai site-uri, bloguri în burjnet pe aşa tematică, pui banere şi lincuri pe site. Dacă nu ai site, atunci faci unul.
Mai departe voi descrie 3 scheme de lucru.
  1. Utilizînd Site Engine-ul. Promovare prin metode albe-sure.
  2. Utilizînd plug-inul pentru WordPress. Generează un blog.
  3. Generezi doorway-uri pentru a aduce trafic.
Mai detalit pentru fiecare.
1. Pentru prima metoda ai nevoie de hosting + domen. Site-ul se instalează relativ uşor, mai ales dacă ai acces la server prin SSH. Ca rezultat primeşti un catalog cu o listă mare de artişti+creaţia acestora. Un moment important este unicalizarea site-ului. În fişierile de configurare trebuie să modifici meta-tagurile şi regulile pentru mod-rewrite. Mai modifici şi designu un pic. Mai departe merge promovarea, creşterea numărului de backlinkuri. După ce google va indexa vre-o 100-200k de pagini, va apărea şi trafic şi vânzări.
2. Ca şi în schema 1 trebui sa ai host, domen, wp instalat. Adaugi plugin-ul , îl configurezi, să posteze tot conţinutul odata sau pe parcurs. Avantajul blogului e că îl poţi unifica mai mult, şi că contentul apare pe parcurs, asta da o oarecare simulare că contentul permanent se înnoieşte, asta le place la motoarele de căutare.
3. Doorway-urile cam cedează terenuri în ultimul timp, dar încă sînt actuale. Dacă faci totul cu cap, se primeşte. În admin panel ai parte de un tool pentru generarea keywordurilor. Pentru referali pot să le dau access la red.Button.
Dacă aveţi careva întrebări, nu ezitaţi să mi le adresaţi, în comentarii sau pe mail.

5 comments:

  1. de ce nu de promovat printr-o cale mai ieftiva ca de exemplu un site cu muzica? unde clientzii vor asculta kit shi vor cumpara cintece...

    ReplyDelete
  2. @Alex, nuştiu cat e de ieftină calea ta, dar important e să nu pui linku pentru download de pe rapidhshare şi linku cu invitaţie sprea a cumpara musica ;)

    ReplyDelete
  3. Salut, in legatura cu mp3fiesta. Vreau sa-mi cumpar hosting domeniu deja am. Intrebarea mea ii urmatoarea : am mult delucru sa-mi intorc banii :)? investitia nui mare in jur de 30 $ pe an

    ReplyDelete
  4. @ion , dacă doar i-ai domen, îl pui pe hosting, instalezi scriptul, şi atât, ai toate şansele să nu-ţi întorci nici banii investiţi.

    ReplyDelete
  5. tot bun .. da iaca referitor la masina mai analizeaza :)

    ReplyDelete