Friday, April 3, 2009

Google PR - Reloaded

Google face update la PR de cel puţin de două ori pe an, la inceputul lui aprilie şi la sfarşitul lui octombrie, IMHO (In My Humble Opinion). Dar pot fi şi trei şi patru update-uri pe an. PageRank-ul are o mare influenţă asupra rezultatelor din Goole, cu cât e mai mare cu atît eşti mai sus, poate fi de la 0 la 10, la început e "n/a". Pentru a creşte PR-ul trebuie să obţii băcklincuri de pe pagini cu PR :). PR-ul nu este unicul factor de care depinde poziţia în SERP (Search Engine Results Page), mai sînt altele ca densitatea cuvintului chee pe pagina, trust-ul la site, backlinkuri cu cuvintul chee în anchor, algoritmul complet îl ştie numai Google, restu fac doar presupuneri.
Ne întoarcem la oile noastre ;), PR s-a înoit pe 1 sau 2 aprilie, nu ştiu precis, dar nu prea contează. Acest blog a crescut de la 0 la 3, ceea ce pare uimitor, cu doar 54 backlinkuri de pe alte bloguri, din comentarii, personal nu l-am promovat nici într-un fel. Unele resurse au crescut la fel, altele au scăzut, altele au ramas neschimbate.
Asta e tot ce vroiam să scriu despre PR, cel puţi acum la moment.

1 comment:

  1. La tine s-a ridicat, iar la mine a scazut de la 4 la 0! :(, din cauza ca an schimbat toate backlinkurile de pe forumi cu altele - my bad.
    Review despre Page Rank - cel mai bun in Limba Romana citit de mine vreodata :D .

    ReplyDelete