Friday, May 9, 2008

$1k din aer cu Google Adsense

Stiti toti despre programul PPC de la marele Google, AdSense. Deci, cum sa castigi $1000+ cu acest program in doar 6 luni :) (scurt timp nu-i asa), apropo, fara nici o investitie (paraktic nici o investitie ;)).
Pentru a face bani cu Adsense avem ne voi de cel putin un site pe care vom plasa reclamele, dar daca nu-l avem? Goole cu mai mult de un an in urma (sau 2 ,hz) a monopolizat cel mai raspindit (unul dintere cele mai raspindite) sisteme de bloging, Blogger.com. In acest sistem vom inregistra situl nostru. Nu voi aduce screenuri detaliate cum se face aceasta din cauza ca acest post este pentru ce-i din clasa'ntii, cei din grupa pregatitoare mai au de rabdat un an, s-apoi revin aici cu cititul :).
Acum sintem la faza cand avem un blog de genu newsandphotos.blogspot.com, din pacate e inregistrat deja de cineva din arizona, mincania-as ... dar putem alege oricare alta subdomen liber, mentionezi ca trebuie sa aveti un cont pe gmail.com ca sa puteti inregistra blogul. In fine avem blogul, ce facem mai departe cu el? Ne trebuie content (text, imagini, video, audio s.a.m.d.), noi vom folosi numai text si imagini. Nu in ultimul rind vreau sa mentionez ca fiecare post din blog trebuie sa fie optimizat dupa un anumit keyword (cuvint kee) dupa care surferii ne vor gasi in motoarele de cautare ca google.com, yahoo.com, aol.com si altele. De unde vom lua acest keyword? Cam prin septembrie 2007 google a anuntat un serviciu: google trends, unde sunt afisate cele mai cautate fraze din google.com, serviciul se reinnoieste in fiecare ora. Alegem o fraza ca de exemplu:

Titlul postului il alcatuim cam asha "fraza + news", sau "news about + fraza". In cazul nostru vom primi "jennifer butler murray - news".
Acum trecem la content cu care vom scri postul. O sursa poate fi news.google.com, dupa aceasta fraza facem o cautare:

Vom lua doar primele trei noutati sau patru , dupa dorinta :), apoi imagini putem lua de aici images.google.com


daca e putin , putem aduga si ceva video de pe youtube.com:

Aici se poate expermenta cu content de diferit gen, principalu sa fie legat de cuvintul kee care l-am ales.
In final primim asa un post:

Asa posturi trebuie alcatuite 2-3 pe zi, dar nu mai mult de patru, ca sa nimerim in lista spamerilor :), pentru ca atunci toata munca noastra este in zadar.

Promovarea. Evident ca nici un director web nu va accepta asa blog :(, deci vom cauta alte metode. Dupa fiecare postare pe blog este bine venit sa facem ping (sa anuntam lumea ca avem ceva in formatie nou :)) in asa servicii ca pingomatic.com . Se poate face submit la ceteva posturi in retele sociale ca digg.com, propeller.com, del.ico.us si altele, recomand serviciul onlywire.com pentru postare in mai multe retele sociale.

Pentru monitorizarea traficului folosim analytics.google.com.

Despre rezultatele propriei experiente cat priveste traficul obtinut, si monetizarea acestuia voi scie in urmatorul post.
cu bine.

6 comments:

  1. dar tu kite blogguri ai?

    ReplyDelete
  2. blogguri - numai unu, acesta :)

    ReplyDelete
  3. dara de unde ai tu 1k $ in adsense?
    nu itzeleg!

    ReplyDelete
  4. nu are el nimic :) mai reciteste ce scrii frate, o sumedenie de greseli gramaticale

    ReplyDelete
  5. @friggmd, asta e , greşeli cu caru, mereu am stat prost cu româna(scris) :)

    ReplyDelete
  6. hm, pai arata si tu un exemplu de site pe blogger din care chipurile banii vin din adsense ;)

    ReplyDelete